Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
sól
cukier 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
woda 1 (ciepła)
brzoskwinie 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką

Kroki postępowania

1
CIASTO:
Z mąki, jajka, soli, oleju i wody zagnieść ciasto pierogowe.
Krok 1 - Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką foto
2
NADZIENIE:
Brzoskwinie wydrylować, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Do brzoskwiń wsypać łyżkę cukru, dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na cienkie placki, wykrawać krążki specjalną foremką do pierogów.
Krok 2 - Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką foto
3
Na środek krążka nałożyć nadzienie i zacisnąć foremkę. Gotowe pierogi gotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Krok 3 - Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką foto
4
Pierogi wybierać łyżką cedzakową na talerze, polewać ubitą śmietaną z cukrem.
Krok 4 - Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 16.02.2012 08:46
ależ pyszności!
Poison1988 05.02.2012 13:17
mmmm pyszności :)
Agnieszka_B 13.10.2011 06:52
Nie robiłam nigdy pierogów z brzoskwinią, a szkoda.... Prezentują się przepysznie:)
ziutula
ziutula 12.10.2011 20:57
rarytas pierogowy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak