Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
pieczarki 500 g
cebula biała 2 szt
śmietana 30% 1 op
zupa cebulowa 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie śmietanowym

Schab pokroic w plastry. Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wysypać trochę zupki następnie ułożyc parę plasterków schabu, na to trochę cebuli i pieczarek. Zasypać zupką i powtórnie ulożyć jeszcze jedną warstwę. Całość zalać śmietaną tak aby przykrywala ona pozostale składniki. Piec przez 3 godziny pod przykryciem w temperaturze 200 stopni. Najlepiej podawać ze swieżą bagietką. Warto czekać - schab jest pyszniutki;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystian3 14.10.2011 11:43
swietny!!! wczoraj robilem - najepszy byl ten sosik!!! I schabik taki delikatny PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak