Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
jajko 1
woda 1,5 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Na nadzienie: jagody 50 dag, cukier 4 łyżki, 3 goździki
Do polania: śmietana 1 szklanka, jagody 2 łyżki, kilka truskawek, liście mięty

Do mąki dodać jajko, zarobić ciasto. Podzielić na 3 części, wycisnąć krążki. Nadziać je jagodami i zalepić. Pierogi ugotować, polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak