Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
ketchup pikantny 4 łyżeczki
serek topiony 1 kostka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 4 łyżeczki
olej do smażenia
śmietana 12% 1 szklanka
kostka mięsna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w śmietanie

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab w śmietanie foto
2
Każdy plaster posmarować 1 łyżeczką ketchupu i ułożyć na nim kawałek serka. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Schab w śmietanie foto
3
Każdą porcję posypać przyprawą do wieprzowiny, kłaść na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Schab w śmietanie foto
4
Do mięsa dodać kostkę mięsną, wlać śmietanę.
Krok 4 - Schab w śmietanie foto
5
Dusić pod przykryciem ok. 10 minut.
Krok 5 - Schab w śmietanie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.07.2013 14:12
na pewno bardzo smaczny
Anna169Hosz 05.04.2013 12:09
Ciekawy przepis.
SylwiaMagdaSabin 18.03.2012 18:30
podoba mi się
BernadettaP 19.11.2011 08:11
Ależ apetyczny :)
Weronika_eM 12.10.2011 23:10
pyszna potrawa
pacpaw 12.10.2011 22:34
a ja nigdy nie dodawałem jeszcze serka. Pomysł wykorzystam :o)
ziutula
ziutula 12.10.2011 21:09
na pewno dobre Twoje kotleciki, ja czasem topiony daję do mielonych
Mysiunia 12.10.2011 19:48
na pewno by mi smakowało
stokrotka 12.10.2011 19:14
fajne
Ewa6274879 12.10.2011 16:33
Ciekawy pomysł na obiad - z takim farszem się jeszcze nie spotkałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak