Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonkowa szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 2/3 kostki
jajko 1 sztuka
kisiel truskawkowy 1 duże opakowanie
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
brązowy cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 30 gram
jabłka prażone 60-70 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonkowa szarlotka

Kroki postępowania

1
Do mąki dodać pozostałe składniki (oprócz jabłek).
Krok 1 - Kruszonkowa szarlotka foto
2
Wszystko zagnieść i rozkruszyć jak kruszonkę.
Krok 2 - Kruszonkowa szarlotka foto
3
Połowę ciasta wyłożyć do wysmarowanej tortownicy. Na to wyłożyć jabłka i posypać resztą ciasta.
Krok 3 - Kruszonkowa szarlotka foto
4
Piec w 180 stopniach przez 45 minut. Przepis powstał w oparciu o przepis ziutuli-kaszubki.
Krok 4 - Kruszonkowa szarlotka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 17.12.2011 15:19
moja ukochana szarlotka...
anemon 14.10.2011 07:27
Spełniasz marzenie \"kruszonkowych pożeraczy\". Chętnie skorzystam z Twojego przepisu.
ewasylwia 13.10.2011 13:31
smakowite ciasto
Mysiunia 12.10.2011 19:49
dobre:)
Dorota76 12.10.2011 17:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak