Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka \"w porach\"

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
por (biała część) 1.5 szt
przyprawa chili 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
wino białe wytrawne 3 łyżki
przyprawa do potraw 2 łyżeczki
olej 1 szklanka
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka \"w porach\"

Udka dokładnie myjemy po czym nacieramy łyżką sosu sojowego wymieszanego z łyżką białego wina,przykrywamy folią spożywczą i odkładamy na godzinę,po tym czasie smażymy udka na patelni w oleju. Olej który nam pozostał zlewamy do garnka i smażymy na nim pory które kroimy w dwu centymetrowe paski,później wlewamy szklankę wrzątku i doprawiamy przyprawą chili i jarzynką. Dodajemy również cukier, pozostały sos sojowy i wino,wkładamy też udka i całość dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 25.07.2012 20:08
zjadła bym chętnie
Ada-Gaba 28.04.2012 10:34
znakomite
KasiaK90 18.11.2011 11:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak