Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK Z BAKALIAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
miód 250 gram
cukier 150 gram
masło 150 gram
mleko 10 ml
jajko 3 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
bakalie wg.uznania
polewa czekoladowa 1 szt
kakao 2 łyzki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK Z BAKALIAMI

Zagotować miód z cukrem cały czas mieszając.Dodać przyprawę do piernika i wymieszać.Odstawić do wystudzenia.Masło lekko rozpuścić i dodawać stopniowo przesianą mąkę,jajka i mleko rozpuszczone z sodą i miód,cały czas mieszając.Na końcu dodać kakao i bakalie.Wszystko wymieszać.Wyłożyć na wysmarowaną formę,wyrównać ,piec 50 minut w 190 st C w formie o wysokich bokach.Po upieczeniu wystudzić i polać polewą czekoladową.Wierzch piernika można posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 22.10.2013 19:36
Pyszne pierniczek :-)
ankaryba 06.06.2013 08:07
pyszny!!! :-)
anemon 01.12.2012 22:05
Przepis bardzo na czasie.
dianix 03.05.2012 12:23
o chyba musze pierniczek zrobic, bo mam smaka
Krystyna32 08.03.2012 16:26
super
Elżbieta17 05.01.2012 16:50
super:)
berys18 27.12.2011 07:25
pyszności
gottrina 19.11.2011 17:11
świetny
Margo1 18.11.2011 11:41
nawet lubię
smakoszek 29.10.2011 22:05
świetny
ben-ka 27.10.2011 21:40
bogaty ten piernik:)
RenataZ-et 25.10.2011 19:46
przepyszny
Mariusz10 24.10.2011 22:42
mniam
Wacław 21.10.2011 09:02
pycha,mniam
1j1o1l1a1 12.10.2011 13:36
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak