Sałatka cezar

Sałatka cezar

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromka bułki

    4 szt
  • sałata rzymska

    1 główka
  • jajko

    2 szt
  • łyżkia

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • anchois

  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • parmezan

    3 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać na patelni 3 łyżki oliwy i podsmażyć na zmiażdżony czosnek, a potem bułkę pokrojoną w kostkę. Umytą i osączoną sałatę porwać na kawałki, włożyć do salaterki, doprawić solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat i wymieszać. Jajka gotować 2 minuty, wbić do garnuszka, roztrzepać widelcem i olać nimi sałatę. Dodać drobno pokrojone anchois, sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Posypać grzankami. Podawać jako samodzielne danie.

Aby zwiększyć wartość kaloryczną dania, sałatkę można posypać usmażonym bekonem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Niunia

16.03.2013 19:19
mniam pycha

szajba2

06.01.2011 15:04
co na to cezar?

Barbara55

16.08.2010 13:11
ave cezar

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat