Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
masło 3 łyżki
śmietana 30% 100 ml
śmietana 12% 50 ml
koper 0.5 pęczka
sól
pieprz
bulion 800 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kalafiora

Część kwiatową kalafiora podzielić na małe różyczki a resztę poszatkować. W garnku roztopic troszkę masła, wsypać poszatkowane cześci kalafiora i podsmażać przez ok 5 minut. Dodać różyczki, 5 łyżek wody i dusić pod przykryciem przez 20 minut od czasu do czasu podlewając bulionem. Na koniec dodac resztę bulionu i całość zmiksować na krem. Dorzucic koperek (drobno posiekany) oraz zmieszane ze sobą śmietany, ktore można rozprowadzić z odrobiną zupy aby się nie zważyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 13.10.2011 18:46
Oj, nie ładnie regulamin naruszać!
leonkot 12.10.2011 16:46
kalafiorowej zupy jeszcze nie jadłam
SmacznaPyza 12.10.2011 16:02
to chyba nie jest zdjęcie dania?! na dodatek ściągnięte z sieci...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak