Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z morelami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jogurt naturalny 1 szkl
kakao 1 łyżka
cukier waniliowy 1 op
morele 2 puszki
płatki migdałowe 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z morelami

Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia oraz kakao. Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do przestygnięcia. Jajka ucieramy wraz z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy jogurt naturalny, mąkę wraz z dodatkami oraz rozpuszczoną margarynę. Morele osączamy na sicie z zalewy, następnie kroimy w cząstki. Ciasto wykładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki. Na ciasto wykładamy pokrojone morele, całość posypujemy płatkami migdałowymi. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 12.10.2011 10:17
świetne to ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak