Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek na upalne dni

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 25 szt
delicje 2 opakowania
jogurt grecki 1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier puder 7-8 łyżek
galaretka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek na upalne dni

Brytfannę smarujemy delikatnie masełkiem,na spodzie układamy herbatniki (mogą zostać). Cukier puder mieszamy z jogurtem i rozpuszczamy żelatynę w szklance wrzątku po czym wlewamy do jogurtu i mieszamy. Jogurt wylewamy na herbatniki i wkładamy do lodówki na dwie godziny,po tym czasie na deserze układamy delicje i zalewamy je ostudzoną lekko krzepnącą galaretką. Ponownie wkładamy do lodówki aż do skrzepnięcia galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 03.02.2012 15:12
lekki i smaczny deser
Jodaj 08.01.2012 14:30
spróbujemy , zobaczymy :) posmakować można :)
Olaa 18.10.2011 08:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak