pączki ziemniaczane

pączki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • masło

    8 dag
  • jajka

    4
  • śmietana

    16 dag
  • cebula

    5 dag
  • mąka

    9 dag
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ugotowane i przepuszczone przez praskę ziemniaki wymieszać z żółtkami, pokrojoną cebulą, śmietaną i mąką. Pod koniec dodać pianę ubitą z białek. Całość dokładnie wymieszać doprawiając do smaku. kłaść łyżką na gorący olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

16.01.2013 23:04
Rewelacyjne są takie "pączki" - mogą śmiało zastąpić w drugim daniu tradycyjne ziemniaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat