Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki na gęsto z pietruszką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 25 dag
cebula 1 szt
sól, pieprz do smaku
olej 1 łyżka
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki na gęsto z pietruszką

Kroki postępowania

1
Podgrzybki oczyszczamy ze ściółki, myjemy na sicie, kroimy, najpierw w plasterki, a potem w kostkę.
Krok 1 - Podgrzybki na gęsto z pietruszką foto
2
Pokrojone grzyby wkładamy do miski, na desce kroimy w drobną kostkę cebulę.
Krok 2 - Podgrzybki na gęsto z pietruszką foto
3
Na oleju podsmażamy grzyby wraz z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy mała ilością wrzącej wody i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Podgrzybki na gęsto z pietruszką foto
4
Uduszone grzyby obficie posypujemy siekaną natką pietruszki. Podajemy do kartofli, makaronu, lub jemy z pieczywem.
Krok 4 - Podgrzybki na gęsto z pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 12.10.2011 07:14
bardzo lubię ziemniaki z takimi grzybkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak