Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy na winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 50 dkg
Musztarda sarepska Prymat
cebula biała 2 szt
ogórek konserwowy 1 szt
chleb
boczek wędzony 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy na winie

Miesko pokroić w 4 plastry i rozbic. Cebulę pokroić w piórka, ogórka przekroić wzdluz na 4 częsci. Każdy plasterek mięsa posypać vegetą, posmarować musztarda, ułożyć troszkę cebuli, plaster boczku, kawalek ogorka i podobny kawalek chleba. Tak przygotowane miesko zawinąć w rulonik wspomagając sie wykałaczkami tak zrazy nam się nie rozpadaly.

Na rozgrzanej patelni podsmażamy przygotowane zrazy przez pare minut tak abysie zbrązowiły. Podlewamy wodą lub bulionem i dusimy pod przykryciem. Po 15 minutach mięsko podlewamy winem i ponownie dusimy przez 1.5h od czasu do czasu podlewając winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak