Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Marchewkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
cynamon 2 łyżeczka
cukier puder 2 szkl
oliwa 1 szkl
jajko 5 szt
marchew 2 szkl
margaryna do smarowania formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier waniliowy
orzechy włoskie
rodzynki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Marchewkowe

Jajka ubić z cukrem pudrem. Dodać oliwę z oliwek i delikatnie wymieszać. Wymieszać ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon i cukier waniliowy. Dodać do jajek, wymieszać.Do ciasta dodać startą marchew, rodzynki i orzechy.Blachę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 14.11.2011 14:49
jadłam kiedyś i bardzo mi smakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak