Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z rodzynkami i morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 500 g
morele suszone 1 opakowanie
pietruszka zielona 1 natka
cebula biała 2 sztuki
pomidor 4 sztuki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej do smażenia do smaku
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z rodzynkami i morelami

Ryż smażymy na złoty kolorek na oleju. Gotowy odkładamy do miseczki. Cebulkę kroimy w kostkę, tak samo pomidora. Podsmażamy na patelni. Rodzynki kroimy na pół tak samo morele. Wszystko dodajemy do ryżu i przyprawiamy, mieszamy i dusimy chwilkę z wywarem lub wodą. Gotowe nakładamy do małych miseczek i tworzymy \"babkę\" na talerzu. Pietruszkę drobno siekamy i posypujemy nią ryż. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 14.05.2013 12:37
rzeczywiście fajny
Seba 10.05.2013 08:48
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak