Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnego bzu.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 1 kg
cukier 0,5 kg
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnego bzu.

Czarny bez umyć i obrać z krzaczków, włożyć do dużego słoja o szerokiej szyjce i zasypać cukrem. Postawić w ciepłym miejscu np.na oknie gdy jest słoneczna pogoda. Trzymać tak 10 dni, a po tym czasie zlać sok i podlać wódką, pozostawi9ć jeszcze na 4 dni. Gdy minie ten czas wymieszać z sokiem i przecedzić/przefiltrować przez gęste sito. Rozlać do butelek, zamknąć. Gotowe do spożycia po 2 miesiącach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.06.2012 13:17
zapowiada się smaczny trunek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak