Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z mrożonych śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki węgierki 30 dag
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Kwas cytrynowy Prymat 1 sztuka
cukier 10 dag
woda ciepła 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z mrożonych śliwek

Zamrożone śliwki przeciąć na pół i wydrylować. Włożyć do dzbanków.

Do miski przelać 3 szklanki ciepłej wody, dodać cukier, goździki i kwas cytrynowy. Wymieszać. Tak przygotowanym syropem zalać śliwki. 

Kompot podawać schłodzony. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak