Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 2 szklanki
kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 sztuka
boczek wędzony 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z kapustą

Groch namoczyć dzień wcześniej. Rano ugotować. Kapustę opłukać wodą, aby nie była zbyt kwaśna, następnie pokroić i ugotować. Boczek pokroić w plastry, wytopić tłuszcz, na którym następnie podsmażymy pokrojoną w plasterki cebulę. Do ugotowanej kapusty dodajemy groch i cebulę. Dusimy na małym ogniu. Podajemy z plastrami boczku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.11.2011 16:25
pycha
IKrakowianka 12.10.2011 22:00
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak