Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem i ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 g
ser pleśniowy 1 łyżka
ser żółty 15 dag
płatki migdałowe 75 g
Kostka Kucharek 1 sztuka
kostka rosołowa Kucharek 1 sztuka
mąka 1 łyżeczka
bazylia kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem i ziołami

1. Zagotować wodę i rozpuścić w niej kostkę do makaronów i ziemniaków, w powstałym bulionie ugotować makaron (al dente).

2. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać do niego łyżkę sera pleśniowego i wymieszać.

3. Wymieszanymi serami posypać gorący makaron.

4. Poszatkować listki bazylii, dodać do makaronu wraz z listkami świeżej bazylii.

5. Z bulionu odlewamy ok szklankę wywaru i zagęszczamy mąką, polewamy makaron.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak