Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z mielonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 7 szt.
mięso mielone 200 g
ser 100 g
keczup do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z mielonym

Makaron muszle ugotować w osolonej wodzie - ala dente. Następnie wyjąć je delikatnie z wody i ułożyć do góry dnem na papierowym ręczniku (by nie pękły i nie zmieniły kształtu). Międzyczasie mięso mielone podsmażyć na patelni z ziołami prowansalskimi. Musze wypełnić mięsem mielonym i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Ser zetrzeć na tarce w grube oczka i posypać nim muszle. Tak przygotowane muszle wstawić na 10 min do piekarnika i piec w temp. 160 st. Ostudzone muszle posmarować ketchupem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.11.2013 14:34
smaczne danie
marzencia2007 22.06.2013 14:30
ojj zjadłabym taką muszelkę :)
Barbara/zuza22_85 17.05.2012 12:23
super musze zrobić
Goya 09.05.2012 13:38
super
paula99926 27.03.2012 21:22
mniam mniam
Jaheira11 27.11.2011 21:03
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak