Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony
makaron świderki 200 gram
sól
pieprz
serek pleśniowy 100 gram
śmietana 12% 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem

Mrożony szpinak należy rozmrozić, a następnie podsmażyć na patelni. Do tego dodać serek pleśniowy. Podczas, gdy ser będzie się rozpuszczać ostrożnie wlewamy śmietanę 12%, a później doprawiamy pieprzem i solą. To wszystko chwilę pogotować. Makaron świderki ugotować, następnie odcedzić. Makaron podajemy na talerz i polewamy zrobionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 03.03.2012 07:41
lubię szpinak:) super
melonik 02.03.2012 08:24
swietne
ewelina63 12.10.2011 16:49
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak