Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne ze szpinakiem i ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 5 szt
szpinak mrożony 1/2 szklanki
jajko 1 szt
mleko
Czosnek suszony Prymat do smaku
bułka czerstwa 1 szt
przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz
olej
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne ze szpinakiem i ryżem

Filety wymieszać z rozmrożonym szpinakiem,bułkę namoczyć w mleku po czym odsączyć, rozgnieść i dodać do ryb i szpinaku. Wbić jajko,doprawić Vegetą czosnkiem i pieprzem oraz dodać szklankę ugotowanego ryżu. Całość wymieszać i z przygotowanej masy formować małe kotlety rybne które należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu tron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak