Kapuśniak z żeberkami

Kapuśniak z żeberkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wody

    1,5 l
  • kapusty

    0,5 kg
  • żeberek

    25 dag
  • pieczarki

    4
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • seler

    1
  • cebula biała

    1
  • keczupu

    4 łyżki
  • mąki

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno posiekać i zalać wrzącą wodą. Gotować na wolnym ogniu. Żeberka umyć i zalać gorącą wodą. Posolic i gotować w oddzielnym garnku. Warzywa oczyścić, pokroić i dodać do żeberek. Ugotować na miękko. Kiedy warzywa będą ugotowane, oddstawić garnek z ognia, żeberka wyjąć i w miarę możliwości oddzielić mięso od kości. Pokrojone mięso dodać do gotującej sie kapusty i wszystko razem zagotować. Grzyby oczyścić, pokroić i ugotować, Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć z mąką. Dodać do gotującej sie kapusty razem z grzybami, keczupem, ugotowanymi warzywami i przyprawami. Podgotować wszystko razem i doprawić do smaku.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat