Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z żeberkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 1,5 l
kapusty 0,5 kg
żeberek 25 dag
pieczarki 4
marchew 1
pietruszka 1
seler 1
cebula biała 1
keczupu 4 łyżki
mąki 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z żeberkami

Kapustę drobno posiekać i zalać wrzącą wodą. Gotować na wolnym ogniu. Żeberka umyć i zalać gorącą wodą. Posolic i gotować w oddzielnym garnku. Warzywa oczyścić, pokroić i dodać do żeberek. Ugotować na miękko. Kiedy warzywa będą ugotowane, oddstawić garnek z ognia, żeberka wyjąć i w miarę możliwości oddzielić mięso od kości. Pokrojone mięso dodać do gotującej sie kapusty i wszystko razem zagotować. Grzyby oczyścić, pokroić i ugotować, Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć z mąką. Dodać do gotującej sie kapusty razem z grzybami, keczupem, ugotowanymi warzywami i przyprawami. Podgotować wszystko razem i doprawić do smaku.

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak