Schabowe w innej panierce

Schabowe w innej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • jajko

    1 sztuka
  • mąka do obtoczenia

  • bułka tarta

    5 łyżek
  • słodka papryka

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • przyprawa do wieprzowiny

    1 łyżka
  • cebula suszona

    1,5 łyżki
  • kurkuma mielona

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe w innej panierce
Bułkę tartą wymieszać z suszoną cebulą, olejem, cukrem pudrem i przyprawami.
Krok 2 - Schabowe w innej panierce
Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Schabowe w innej panierce
Jajko rozbełtać. Plastry schabu obtaczać w mące, zamaczać w jajku i obtaczać w przygotowanej bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej.
Krok 4 - Schabowe w innej panierce
Smażyć na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

18.11.2012 01:08
Twoja autorska panierka bardzo mi się podoba. NA pewno przy najbliższej okazji zakupię suszoną cebulę i ją wypróbuję

madi356

25.06.2012 21:12
ciekawe

BernadettaP

07.12.2011 22:45
Super, aż tutaj czuję ich aromat :)

IZABELA29

14.11.2011 12:13
fajna propozycja

Weronika_eM

11.10.2011 23:14
ciekawa ta panierka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat