Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku wg mojego przepisu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
przecier pomidorowy 1 słoik
sól do smaku
kiełbasa zwyczajna 600 gram
boczek wędzony 300 gram
szynka wędzona 300 gram
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
woda 500 ml
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku wg mojego przepisu

Fasolę namoczyć dzień wcześniej w wodzie. Następnie fasolę włożyć do garnka, zalać wodą, dodać sól, pieprz, ziele, liść, paprykę ostrą i gotować na małym ogniu ok. 1 godz. Potem dodać do fasoli pokrojoną w kostkę kiełbasę, boczek i szynkę, przecier oraz przyprawę do fasoli. I gotować ok.30-40 min. na małym ogniu. Zdjąć z gazu i posypać otartym w dłoniach majerankiem. Włożyć do słoików i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 11.01.2012 10:09
juz dawno nie jadłam fasolki
Wacław 13.12.2011 13:14
lubię taką !
Beatris 31.10.2011 10:40
Domowa najlepsza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak