Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z golonką mojego męża

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt.
kapusta kiszona 300 gram
kiełbasa zwyczajna 700 gram
golonki 3 szt.
przecier pomidorowy 1 słoik
sól do smaku
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z golonką mojego męża

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, na dno którego wlać wodę. Posolić. Wrzucić do kapusty liść laurowy, ziele, pieprz. Dodać całe golonki,kapustę kiszoną (pokrojoną), pokrojoną w kostkę zwyczajną. Gdy już skóra z golonek bedzie odchodzić, zdjąć ją i ewentualne kości, mięsko rozdrobnić widelcem. Posypać przyprawą do bigosu i dodać przecier. Gotować jeszcze ok. 30 min. na wolnym ogniu. Włożyć do słoików, aagotować. Polecam jako szybkie gotowe danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.11.2011 08:57
pycha,mąż wie co dobre !
Ewa95 25.10.2011 20:18
ciekawe
Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:07
wow polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak