Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 30 dag
parmezan 10 dag
czosnek 5 ząbków
sól szczypta
pieprz szczypta
sałata 1/2 główki
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka czosnkowa

Filet z indyka myjemy, osuszamy, solimy oraz pieprzymy. Następnie kroimy w większą kostkę, przesmażamy na oleju na złoty kolor. Odstawiamy do przestudzenia. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Sałatę myjemy, osuszamy, rwiemy palcami na mniejsze kawałeczki. Parmezan kroimy na mniejsze kawałeczki. Czosnek siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, solimy oraz pieprzymy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak