Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morski deser owocowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bita śmietana 1,4 czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Morski deser owocowy

Obrać ze skórki kiwi, pomarańcze i banana. Owoce pokroić na połówki; pomarańcze ułożyć jak łódeczki, za nimi ustawić połowę banana, który będzie “masztem” łódki. O banana oprzeć kiwi – “wejście pod pokład”. W górną część “banana-masztu” wbić po trzy płatki migdałowe. Następnie z bitej śmietany uformować “bałwany wody” wokół pomarańczy-łódki, posypać tartą czekoladą. Roztopić pozostałą czekoladę, małą łyżeczką uformować na talerzu “fale”. Owoc kiwi ozdobić kropeczkami z czekolady (w lecie kiwi zastępujemy lodami).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak