Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 0,5
marchewki 1
kapusta kiszona 3 garstki
olej
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej

Kroki postępowania

1
Kiszona kapustę dobrze odciskamy, formując w dloni podłużne (kawalki), które przecinamy wzdłuż na pół a następnie kroimy w grubą kostkę
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej foto
2
Marchewkę obieramy i ucieramy na grubych oczkach - dodajemy do kapusty. cebulę kroimy w drobna kostkę i dodajemy do pozostałych warzyw, które polewamy dobrym olejem (lub jak ktos lubi oliwą) i doprawiamy dużą ilościa pieprzu
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej foto
3
surówkę bardzo dokładnie mieszamy i przekładamy do salaterki
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej foto
4
Surówke można przechowywac w lodówce do 2 dni.
Krok 4 - Surówka z kapusty kiszonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak