Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z surimi i kiełkami fasoli mung

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

paluszki surimi 1 opakowanie
brokuł
kukurydza w puszce 1 puszka
kiełki fasoli mung 1 puszka
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z surimi i kiełkami fasoli mung

Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku.

Jajka kroimy w grubą kostkę, dodajemy brokuła, pokorojone paluszki surimi, kukurydzę i fasolę mung, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

Skrapiamy oliwą z oliwek (można wymieszać z majonezem)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 08.01.2014 08:29
ma delikatny smak
agnieszkalider 08.03.2012 10:36
pyszności
Mysiunia 11.10.2011 13:13
bardzo ładnie sie prezentuję:) równiez jestem ciekawa jak w smaku:)
1j1o1l1a1 11.10.2011 12:33
wygląda bardzo dekoracyjne, ale ja nigdy nie jadłam (nie używałam) surimi (?), nie wiem jak by mi smakowało ?:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak