Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kiełbasą , papryką i parmezanem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie
kiełbasa myśliwska 3 kawałki
przecier pomidorowy 1 kartonik
cebula czerwona 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
papryczka chilli 1 szt
oregano
oliwa
parmezan
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kiełbasą , papryką i parmezanem

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, cebulę i papryczkę chilli, gdy się seszklą dodajemy plasterki kiełbasy i pokrojoną w paski paprykę. Podsmażamy na wolnym ogniu aż papryka trochę zmięknie.

Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do samku, solą, pieprzem i oregano, dusimy na wolnym ogniu kilka minut a następnie łączymy z makaronem.

Każdą porcję posypujemy strużkami parmezanu i świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 10.01.2014 08:13
szybkie i smaczne
Papryczka 23.07.2012 17:41
smaczny obiad
agnieszkalider 08.03.2012 10:36
pychotka
Olaa 03.02.2012 15:03
fajne
Magdalena80 02.11.2011 22:59
takiego połączenia jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak