Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowy Ani

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
woda 2,5 l
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowy Ani

Kroki postępowania

1
Rabarbar umyć i obrać ze skórki a następnie przepłukać wodą.
Krok 1 - Kompot rabarbarowy Ani foto
2
Zagotować wodę a na sam koniec dodać cukier i wymieszać.
Krok 2 - Kompot rabarbarowy Ani foto
3
Rabarbar umieścić w słoikach a następnie zalać zalewą do samej góry.
Krok 3 - Kompot rabarbarowy Ani foto
4
Przygotowane słoiki zagotować około 20 minut, po czym wyjąć i pozostawić do ostygnięcia do góry dnem.
Krok 4 - Kompot rabarbarowy Ani foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 22.06.2013 14:30
kompocik pierwsza klasa :)
PaniMISIOWA 20.12.2012 20:05
taki robiła moja mama, jak byłam mała
pacpaw 18.11.2012 01:06
jeśli ktoś będzie narzekał na nadmiar rabarbaru - ten przepis jest właśnie dla niego
smakowita 20.10.2012 09:43
robiłam też rabarbar w samym syropie
smakowita 20.10.2012 09:41
kiedyś robiłam kompoty z rabarbaru
Karolcia12 03.05.2012 16:06
chętnie bym sobie wypiła w upalne lato, masz może słoiczek?
Piotr24 28.02.2012 12:19
dawno nie piłem..
Adamorek 05.11.2011 18:15
nie piłem
Anna146 11.10.2011 07:57
super, nigdy nie robiłam kompotu rabarbarowego do słoików, ale w końcu spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak