Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka piaskowa z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 1/2 szkl.
margaryna 3/4 kost.
cukier puder 3/4 szkl.
jajko 4 szt.
śmietana gęsta 3-4 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
skórka pomarańczowa
rodzynki garść
migdały płatki garść
orzechy siekane garśc

Przepis i sposób przygotowania na: babka piaskowa z bakaliami

margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę dodać śmietanę i sok z cytryny białka ubić na sztywno,pozostałe suche składniki wymieszać w oddzielnym naczyniu i dodać do utartej masy dokładnie wymieszać i na koniec wlać ubite białka na sztywno delikatnie wymieszać łyżką,wylać do wysmarowanej foremki upiec w temp.180st.ok.40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 22.07.2013 18:29
smaczna lubię piaskowe babki
caralajna 26.05.2013 07:23
pyszna babka
Monika193
Monika193 17.10.2011 22:16
pyszna
Motorek 12.10.2011 10:26
smaczna
Justyna Jussstiii 12.10.2011 10:25
uwielbiam takie jedzenie
Wafelek2601 12.10.2011 10:04
smaczna
Katarzyna/kate1980 11.10.2011 22:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak