Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z kiełbasy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Grube plastry kiełbasy szynkowej 4 szt
mąka 0,5 szklanki
mleko 0,5 szklanki
woda 1/3 szklanki
jajko 1 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia 4 łyżki
ser żółty 2-3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z kiełbasy

Z mleka, wody, jaja i mąki sporządzić gęste ciasto naleśnikowe. Dodać sól, pieprz,ser żółty i wymieszać. W cieście maczać plastry kiełbasy i smażyć na oleju na złoty kolor. Zamiast szynkowej może być mortadela, a nawet kiełbasa \"wąska\" - powstaną pyszne talarki. Do ciasta można dodać ulubione przyprawy - wzbogacą smak. Podawać z ziemniakami z wody i ulubiona surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.09.2011 11:32
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak