Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ucierana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
mąka 2,5 szkl.
cukier 1i3/4 szkl.
margaryna 1i3/4 kost.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: babka ucierana

uwaga:do tej babki bieżemy tyle cukru mąki i tłuszczu ile ważą jajka.Utrzeć margarynę z cukrem do białości dodać żółtka z białek ubić pianę,mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia a następnie połączyć wszystkie składniki ze sobą wymieszać i na koniec wlać ubitą pianę delikatnie wymieszać łyżką wylać do wysmarowanej foremki keksowej i upiec w temp.180st.ok.40min.po wystudzeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 23.12.2013 15:48
pyszna ta babka :)
Wafelek2601 26.10.2012 09:39
Bardzo lubię babki ucierane
Angelika10 27.05.2012 10:46
Pyszna
Justyna Jussstiii 12.10.2011 10:25
uwielbiam takie jedzenie
Katarzyna/kate1980 11.10.2011 22:30
koniecznie muszę wypróbować
MAR3STA 10.10.2011 23:02
lubię takie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak