Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe lody bakaliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l.
jajko 3 szt.
cukier 1/2 szkl.
cukier waniliowy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: domowe lody bakaliowe

jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym,mleko zagotować i gorącym zalać ubite jajka z cukrem,nie gotować wystudzić i dodać wszelkie bakalie w/g uznania jeśli będą to rodzynki należy je przed dodaniem sparzyć,wymieszać wylać do pojemnika i zamrozić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.02.2014 21:26
domowe lody najlepsze !
Ola1young 18.12.2013 16:58
musimy kiedys zrobic takie lody :)
Marko 23.05.2012 21:29
domowe i pyszne
Motorek 12.10.2011 10:28
pycha
MAR3STA 10.10.2011 23:03
pewnie pyszne były

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak