Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z kaszy gryczanej i sera

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dkg
por 1 sztuka(średni)
ser pleśniowy 15 dkg
twaróg 30 dkg
jaja 2 sztuki
płatki owsiane ok.30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z kaszy gryczanej i sera

Ugotować na sypko kasze gryczaną, pociąć na kawałeczki białą część pora i zeszklić ją na oleju, ciągle mieszając. Wymieszać z ugotowaną kaszą. Do tego dodać pęczek posiekanej natki, ser pleśniowy i twaróg. Wymieszać.
Do masy wbić 2 jaja. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wilgotnymi rękami nabierać porcje masy. Formować owalne kotleciki, lekko je spłaszczać dłonią. Następnie panierować w płatkach owsianych. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 09.01.2012 17:30
cieszę się że się podoba
Adamorek 11.10.2011 21:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak