Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe w panierce mącznej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
jaja 2
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
smalec 1 łyżka
przyprawy 2 do potraw z jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe w panierce mącznej

Kroki postępowania

1
Jajka rozbijamy i mieszamy z przyprawą do jaj.
Krok 1 - Kotlety schabowe w panierce mącznej foto
2
Schab kroimy w plastry, które następnie rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy je jeszcze solą. Posolone kawałki schabu maczamy najpierw w jajku, następnie w mące.
Krok 2 - Kotlety schabowe w panierce mącznej foto
3
Smażymy na rozgrzanym smalcu na kolor złoty.
Krok 3 - Kotlety schabowe w panierce mącznej foto
4
Podajemy z ziemniaczkami i buraczkami. Smacznego.
Krok 4 - Kotlety schabowe w panierce mącznej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 18.07.2012 20:02
bardzo fajne.
BernadettaP 05.03.2012 07:30
A ta przyprawa do jaj to jakiej firmy ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak