Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechówka czyli nalewka na orzechach włoskich

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 10 szt.
cukier 4 łyżki
wódka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechówka czyli nalewka na orzechach włoskich

orzechy razem z łupinami pokroić uwaga: farbują ręce! Orzechy zerwane na przełomie czerwiec-lipiec.
wrzucić do dużego słoja, zasypać cukrem i odstawić na 2-3 dni, żeby puściły sok, nie zakręcać. Po tym czasie zalać orzechy wódką lub spirytusem. Najlepsza po miesiącu.
Nalewka orzechowa jest świetnym lekarstwem na niestrawności, bóle żołądka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 15.11.2012 11:59
pomocna na problemy z trawienne
Stenka 26.08.2012 14:49
tez robię
traktorek 13.08.2012 21:33
skuteczna naprawdę
Chojłówna 19.06.2012 12:17
super
berys18 14.05.2012 20:00
z pewnością wypróbuję
Wiesława1 20.03.2012 08:20
super
Krystyna32 12.03.2012 09:56
extra
Olaa 31.10.2011 09:02
pyszna
Wacław 30.10.2011 11:02
to jest pyszne !
Iwona51
Iwona51 19.10.2011 09:18
super na sprawy żołądkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak