Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatników 3 paczki
margaryna 1 kostka
galaretka pomarańczowa 2 szt
galaretka wiśniowa 1 szt
galaretka agrestowa 2 szt
cukier 1 szklanka
jajko 3 szt
banan 1,7 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Kroki postępowania

1
Blache do pieczenia wyłożyć herbatnikami. W dwóch szklankach wody rozpuścić 2 galaretki pomarańczowe. Wystudzić
Krok 1 - Bananowiec foto
2
Margaryne utrzeć z cukrem i żółtkami, następnie dodać pokrojone w kostke banany (1 odłożyć do ozdobieia) i dalej ucierać, az powstanie jednolita masa. Dodać tężejącą galaretkę pomarańczową. Masę wylać na herbatniki i schłodzić w lodówce.
Krok 2 - Bananowiec foto
3
Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wystudzić. Buałka ubić na sztywną pianę, wlać galaretkę wiśniową i ubijać. Wylać na masę bananową i schłodzić.
Krok 3 - Bananowiec foto
4
Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, schłodzić. Wierzch bananowca ozdobić plasterkami bananów i zalać galaretką
Krok 4 - Bananowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 28.01.2014 21:33
Fajny deser
m1monika 30.08.2012 11:24
pyszny!!!
dianix 09.03.2012 13:54
swietny, i te banany.. mniam
ewasylwia 11.10.2011 11:19
ciekawy pomysł
ewasylwia 11.10.2011 11:18
ciekawy pomysł
Jarlin 11.10.2011 08:26
super przepis
Dorota76 10.10.2011 22:21
świetny
Renia1 10.10.2011 19:43
slodko sie zrobilo
stokrotka 10.10.2011 19:37
mniam...
Magdalena67 10.10.2011 19:16
MEGA słodycz, super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak