Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki z cykorii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykorie 4
rodzynki 3 łyżki
filety z piersi kurczaka 300g
serek homogenizowany 1 opakowanie
szczypiorek 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
olej 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki z cykorii

Rodzynki po namoczeniu odsączamy. Piętki cykorii odkrajamy, rozdzielamy liście. Wybieramy kilkanaście największych i dokładnie myjemy. Mięso smażymy przez 15 minut na patelni z obu stron. Kroimy w 1- centymetrowa kostkę. Mieszamy z rodzynkami i serkiem. Szczypiorek po umyciu siekamy. W celu przygotowania sosu mieszamy ocet winny, olej i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym talerzu rozkładamy po 4 liście cykorii, wypełniamy je nadzieniem i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 06.03.2012 21:35
super
IZABELA29 13.10.2011 09:02
smacznie i prosto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak