Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z boczkiem i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
sól do smaku
jajko 2 szt.
woda 100 ml
boczek wędzony 6 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z boczkiem i papryką

Ziemniaki, paprykę i cebule pokroić w plasterki. Kolejno na patelnię wykładać: boczek wędzony, plasterki ziemniaków, sól i pieprz, przyprawę do ziemniaków, paprykę i cebulę. Warstwy powtórzyć. Zalać wodą, dusić na małym ogniu aż woda wyparuje. Wtedy polać potrawę rozbitymi wczesniej jajkami i piec jeszcze chwilkę, aż jajka sie zetną. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.11.2011 09:54
pyszne,coś dla mnie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak