Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12,5 dag
masło 10 dag
cukier 5 dag
szczypta soli
żółtko jajek
cynamon 1 łyżeczka
marmolada pomarańczowa 20 dag
pomarańcze 10 szt.
orzechy laskowe 5 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta pomarańczowa

Masło posiekać z mąką, zagnieść z cukrem, solą, żółtkiem, mielonymi orzechami i cynamonem. Przykryć, schłodzić 30 minut. Ciasto rozwałkować, wyłożyć na blasze i ponakłuwać. Piec 35 minut w 200 stopniach. Posmarować kilkoma łyżkami podgrzanej, przetartej przez sito marmolady. Obłożyć cząstkami pomarańczy, polać resztą marmolady. Można także posypać uprażonymi płatkami orzechów laskowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak