Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
masło 10 dag
śmietana 18 proc 2 łyżeczka
jajko 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 1
cukier puder 3/4 szklanka
mąka 2,5 szklanka
Masa serowa
twaróg 1 kg
jajko 2
żółtko jajek 4
budyń śmietankowy 2
cukier wanilinowy 2
olej 1/2 szklanka
cukier 1 szklanka
mleko 2% 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI

CIASTO: Z podanych składników wyrobić ciasto. Na rozwałkowane ciasto poukładać pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki.
MASA SEROWA: Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować, a otrzymaną masę wlać do formy, która jest już obłożona ciastem z brzoskwiniami. Nagrzać piekarnik do temp. 180 do 200stopni i piec około 60minut. Po upieczeniu sernik przybiera złoty kolor.
Na sernik dajemy wcześniej przygotowaną masę z białek i posypujemy wiórkami kokosowymi. Całość należy jeszcze piec przez około 20minut.
MASA Z BIAŁEK: 5 białek ubić na sztywno z 5 łyżkami cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.11.2011 07:31
świetne
malaczarna23 18.10.2011 07:40
pyszne ciasto
Stenka 14.10.2011 17:47
Ja wiórki mieszam z ubitymi białkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak