Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziana panga

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 3 szk
mąka 1/2 szk
jajko 2 szt
mleko 1 szk
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczka
pieprz 3 szczypta
panga 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziana panga

Rozmrożoną pangę przekroić na pół.
Umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć i posypać przyprawą do ryb.
Odstawić na 20 minut.
Płatki zmiksować, dodać mąkę, jajka, mleko i wymieszać na gładkie ciasto.
Konsystencja powinna być trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać olej.
Rybę obtaczać w mące, pokryć ciastem i smażyć po około 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia31 01.04.2012 19:58
oo ciekawe
Sylwia31 01.04.2012 19:58
oo ciekawe
cukiereczek 20.10.2011 10:49
bardzo ciekawe
Anna152 15.10.2011 07:28
ciekawy przepis
Katarzyna/kate1980 13.10.2011 20:37
super przepis
ZEWA 13.10.2011 10:07
moja rodzinka uwielbia kukurydziane płatki, polecam
Agnieszka_B 12.10.2011 22:34
Ostatnio \"chodzi\" za mną rybka... Więc chętnie wypróbuję w kukurydzianej wersji:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak