Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śliwkowo-migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone kalifornijskie 1/2 kg
migdały 1/2 szklanka
oliwa 5 łyżek
sok z cytryny 2 łyżki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śliwkowo-migdałowy

Śliwki namaczamy na noc, gotujemy w niewielkiej ilości wody w której się moczyły ok. 30 min. Migdały sparzamy, usuwamy łupkę i siekamy. Dodajemy do posiekanych śliwek. Łączymy je z pozostałymi składnikami. Doprawiamy. Przed podaniem schładzamy. Sos świetnie nadaje się do śledzi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak