Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy na gorąco

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

starty chrzan 3 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sok cytrynowy 2 łyżeczki
śmietana 1/2 szklanki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy na gorąco

Na patelni, na maśle podsmażyć chrzan. Dodać mąkę i chwilę smażyć (nie rumienić). Wlać zimny rosół i stale mieszając gotować 3 min. Zdjąć z ognia, doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą, pieprzem i śmietaną. Podawać do sztuki mięsa, a szczególnie do mięsa gotowanego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 08.08.2011 13:55
muszę spróbować :)
novita26 16.07.2011 10:57
pyszne
Anna146 06.07.2011 07:16
fajny pomysł na sos do mięsa
jolita 25.06.2011 13:50
mniam mniam
jasiek 09.05.2011 12:32
smaczne
novita26 03.05.2011 10:01
super
gosia561 26.04.2011 12:00
dobre do jajek po świętach
artur7 21.04.2011 09:38
pycha
kriso 18.04.2011 08:07
super przepis
monika154 07.04.2011 18:00
smaczne
Jaheira11 01.04.2011 23:53
pyszne
Tika4444 30.03.2011 07:26
ciekawy przepis
Tika4444 30.03.2011 07:26
ciekawy przepis
marcia71 28.03.2011 11:40
robię do jajek
kotlet 21.03.2011 23:41
pyszności
Adamorek 25.02.2011 19:01
jem z jajkiem
nikusonka 05.02.2011 13:41
bardzo dobry
Kopiko1983 13.01.2011 08:11
To musi byc pyszny dodatek!
Kopiko1983 13.01.2011 08:11
To musi byc pyszny dodatek!
teresa18 11.01.2011 20:44
uwielbiam
szajba2 05.01.2011 15:34
dobry sos to podstawa
rakow2
rakow2 02.10.2010 10:11
o ja cię chrzanię!
anja3107 27.08.2010 11:33
super
Barbara55 15.08.2010 12:36
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak