Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pomidorowa
Składniki zalewy zagotowujemy, studzimy i zalewamy nimi warzywa. Odstawiamy do lodówki na 20 min. Odsączamy z zalewy, mieszamy z posiekaną zieleniną i ubitą śmietaną.
pomidory | 10 sztuk |
ogórek sałatkowy | 2 sztuki |
śmietana kremowa 30% | 1 szklanka |
natka pietruszki | 1/2 pęczek |
Zalewa: | |
woda | 5 łyżek |
cukier | 1 łyżka |
sól | |
ocet | 5 łyżek |
szalotka | 6 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: