Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami i kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
mąka
jajko 6 szt
olej do smażenia
kapusta kiszona 0,5 kg
pieczarki 6 średnich
pieprz
cebula 1 średnia
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i kapustą

Mleko miksujemy z 2 jajkami, dodajemy tyle mąki, aby powstało gładkie, ale nie za rzadkie ciasto. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki. Kapustę odciskamy, kroimy i gotujemy 15 minut (dolewamy około szklanki wody) z zielem angielskim. Odcedzamy, studzimy. Cebulę i pieczarki obieramy, kmiksujemy malakserem, lekko przesmażamy, dodajemy do ugotowanej kapusty. Farsz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Farsz kladziemy na naleśniki, zwijamy krokiety. Panierujemy je w roztrzepanym z wodą jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 01.12.2011 22:06
świetne do barszczyku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak